22 Mayıs 2013 Çarşamba
NE ÇEKTİM BE YAHU :(
Vaktaki zamanın akilleri, yazın gelişini '' karpuz kabuğunun denize düşmesi '' ile tanımlamışlar. Hayır efendim, artık dört mevsim bu iri meyvayı bulabildiğimize göre bu fikir çürümüştür. Ben, yani bugünün akili bu sözü değiştiriyorum: ''Sivrisinek kanımızı emmeye başladığı gün yaz gelmiştir. ''
Bir kaç gecedir beni canımdan bezdiren bu mahlûkların varlığı ile yazın geldiğine iyiden iyiye inandım. Müzikâl her türlü nidayı zevkle dinlememe karşın, onların gerdaniye çığlıklarının beynimde yarattığı titreşimler, tüylerimi diken diken etmeye yetiyor.
Aslında itiraf etmeliyim ki bu jumbo-jet duruşlu minik yaratıklar tüm zamanların akili. Mevzilerini, stratejilerini, taktiklerini ve saldırılarını zamanlamadaki ustalıklarını canımı yakmasalar, hayranlıkla izleyeceğim.
Ne çektim - çektin... diye başlayarak devam eden dillere pelesenk olmuş son günlerin popüler cümlesine , yani Yalan Dünya dizisinin sevimli Vasfiye Halası'ndan kaynaklanan bu cümleye artık ''yeter, kabak tadı verdi'' diyenlerden olmama rağmen, bu yaratıklarla ilgili geçmiş ve gelecekteki duygularımı başka türlü anlatamazdım. Evet, çok çektim çoook.
Belki diyeceksiniz '' dünyanın çivisi çıkmış, başka derdin mi yok? '' Güne gözlerinde '' + '' işaretleri ile başlamış biri olarak YOK İŞTE YOK . :-(
Sağlık ve huzur dileklerimle
19 Mayıs 2013 Pazar
NİCE YILLARA
19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA- GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Efendiler!
Yüzyıllardan beri Türkiye'yi idare edenler çok şeyler düşünmüşlerdir, fakat yalnız bir şeyi düşünmemişlerdir:
Yüzyıllardan beri Türkiye'yi idare edenler çok şeyler düşünmüşlerdir, fakat yalnız bir şeyi düşünmemişlerdir:
Türkiye'yi. Bu düşüncesizlik yüzünden Türk vatanının, Türk milletinin uğradığı zararları ancak bir şekilde karşılayabiliriz: O da artık Türkiye'de, Türkiye'den başka bir şey düşünmemek. Ancak bu düşünceyle hareket ederek her türlü selamet ve mutluluk hedeflerine ulaşabiliriz.
ATATÜRK
ATATÜRK
1924
Milli Eğitim Basımevi 1988 Atatürkçülük/Atatürk'ün Görüş ve Direktifleri adlı kitabın 127. sayfası
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)