28 Eylül 2009 Pazartesi

Gözlük




İlkokul çağlarımda özendiğim, sahip olmak istediğim sayılı şeylerden biri de gözlüktü. Sınıfımızdaki gözlüklü arkadaşlara hayran hayran bakardım. Gözlük kaplarından çıkartarak camlarını sildikleri kenarı tırtıklı bez parçasına bile imrenirdim. Nasıl bir yürekten dilediysem Yüce Rabbim çifter çifter verdi.
.
Evet, biri gözümdeyken diğeri bandana gibi başımın üstünde iki adet gözlüğüm var. Sürekli dönüşüm halinde, bir yakın- bir uzağı görebilmem için burnumun üzerinde kovalamaca oynuyorlar. Oysa ki ben uzun yol seyahatlerimizde trafik işaretlerini, tabelaları gören ilk kişi olmanın gururunu yaşardım. İlaç prospektüslerini zorlanmadan okurdum.
.
Sebebim:TETRİS oldu. Bilmem hatırlar mısınız? Elde oynanan bir oyundu. Bir dönem çılgınlığıydı diyebiliriz. Kareleri üstüste getirerek puan rekorları kırdığımız(ne işe yarayacaktıysa) bir tiryakilikti. Bir yaz tatili boyunca, fırsat bulduğum her aralıkta oynamaktan kendimi alamadığım bu oyun yüzünden güzelim gözlerimi yordum, bozdum.

Çocukluk hayalim gerçek oldu.:-((
.
Bugün, yine aynı yanlışı yaptığımın farkına vardım. ''Hayat tekerrürden ibaret'' sözü bu kez de benim için söylenmiş oldu. Bir süredir bilgisayarda zevkle oynadığım bir oyunun gözlerime yeni tuzaklar hazırladığını ancak anlayabildim. Renk renk topların-karelerin üstüste, yanyana dizilişleri, hareket edişleri gözleri inanılmaz derecede yoruyor. Ben derhal sık kullanılanlar listemden siliyorum. Bu tür oyunlara meraklı arkadaşlarıma duyururum.
.
Sağlık ve huzur dileklerimle.
.
Sizlere bir müzik sitesi adresi daha:http://www.di.fm/
.
resim:www.google.com/images sitesinden alınmıştır.


5 yorum:

  1. Rayegan hanim,
    Keske baska seyler hayal etseymissiniz:)
    Demek esref saatine denk geldi.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ah!Ah! Sünter Hanım'cığım,
    Nedense dilek kapılarımın açık olduğu zamanlara hep münasebetsiz şeyler denk geliyor.Buna da şükür.İyi ki Aşık Veysel'e falan özenmemişim.Beterin beteri var.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ah! sormayın ben de düştüm aynı tuzağa.Ben de çok özenirdim gözlüklü arkadaşlarıma sınıfta.Allah acı dı, gözlüklü olmam çok sürmedi:((
    Şimdi benim de çifter çifter,yakın uzak gözlüklerim var.Sürekli birşeyler diliyoruz da, niye hep böyle dileklerimiz gerçekleşiyor anlamadım gitti.(Bu bir şaka.Çok şükür tabi ki...)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sen bilirsin ben de Fosforlu Cevriye'nin son sahnesindeki Orhan Günşiray'ın bastonlu haline özenmiştim. Korkarak ilave edeyim. Zeki Müren-Belgin doruk "Hayat Bazan Tatlıdır" Belgin doruk'un tekerlekli sandalyesine de ne özenirdim. Ben hep oturayım, biri beni istediğim yere götürsün. Çok cazip gelirdi.
    Allh'ım sen koru Yarabbim...

    YanıtlaSil
  5. herkesin filmlerden özendiği tutuyorsa madem bende süpermene özeneyim o zaman.
    oh her yere uçarım
    akbil e son
    misler gibi

    YanıtlaSil