25 Eylül 2009 Cuma

Güle güle Recep, Şaban, Ramazan ve Bayram


Gördüğünüz gibi temizlikle hiç vakit kaybetmeden yazmaya başlıyorum. Uzunca bir ara blogcuğumu ne hale getirmiş. Kabahatli sadece ben miyim? Haaayııır. İnternetten kaynaklanan bir takım problemler ki halâ tam anlamıyla anlaşılmış ve aşılmış değil, yazmama engel oldu. E biraz da Ramazan rehaveti, üzerine tuzunu biberini serpiştiriverdi.
*
Bir de günah çıkartayım bu arada; bloglara giremediğim süre içinde enteresan bir oyuna kaptırdım kendimi. Bilgisayarı açar açmaz oynamak geliyor içimden. Kendimi alamıyorum. Önceleri beni rahatlattığını zannediyordum. Fakat sonradan anladım ki istediğim sonucu alamadığım zaman meğer geriliyormuşum.
*
Başlık olarak önce ''Güle güle Ramazan ve Bayram'' diyecektim , son anda Recep ve Şaban'ı üzmemek için, ayırımcılık olmasın diye onları da ekleyiverdim. Ramazanın maneviyatımıza katkıları tartışılmaz. Ben daha başka katkılarından dem vurmak istiyorum kendi adıma. Onbir ayın sultanı = pide ikilisinin yanı sıra, benim için vazgeçilmez bal-kaymak ve tahin- pekmez bileşim ve karışımlarının bedenimde bıraktığı katmanlar, bu mubarek ayın bende bıraktığı görünür artılar. Üstüne üstlük üst kat komşumun:-)) bayramda yaptığı tatlı da cabası. Tadı halâ damağımda.
*
Yeniden yazıyor olabilmek çok güzel. Tabii tiryakisi olduğum birçok blogu okuyabilmek de yazmak kadar güzel. Tuşlara dokunan bütün eller sağolsun, varolsun.
*
Hepinizin geçmiş bayramı geç de olsa kutlu olsun. :-))))
*
Türk Sanat Müziği sever dostlarıma:
.
Ekranın sağ tarafındaki TRT Radyo yazısının üzerini tıkladığınızda altta TRT nağme kutucuğu 24 saat TSM keyfi yaşatıyor. Eşlik etmeyi ihmal etmeyin:-)))

7 yorum:

  1. Caam Beeam,
    Sen iste ben her gün yaparım o tatlıdan ama katmanlarından ben sorumlu olmak istemem. Düşün taşın kararını ver.

    YanıtlaSil
  2. O tatlıdan ben de istiyoruuum:) Arkadaş elinden yenen tatlı şişmanlatmazmış:)) Ben böyle o şişmanlatmaz, bu şişmanlatmaz diye diye 100 kilo olacam yakında. Olsun bir dirhem et bin ayıp örter. Hele o tatlı, kanun sesleri eşliğinde yenirse.
    Eh blog örümceklense de olsun varsın, hoşgeldiniiiiz...

    YanıtlaSil
  3. Ninom,
    Yarın malzemenin eksik parçasını da bir zahmet tamamlayıp şöööyle rulolarını dolayıver bir zahmet.Yoksa yapmamak için vardı da bahane mi uyduruyorsun.:-(((

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Leylak Dalı,
    Tatlı öyle böyle değil pek bi güzel.Bozulmayacağını bilsem kuryeyle falan ben bizzat gönderirim.Şişmanlık konusunda endişelenmeyin; şeker ve unun aslında şişmanlatmadığını, bugüne kadar yanlış bilindiğini yakında uzmanlar açıklayacak.:-)))
    Kanun eşliğinde Asu tatlısı.Aaah aaah gel yarın gel.Bu arada Müstenire Hn. Teyzenin ayaklarının tarak, toka ve kemikten oluştuğunu açıklamayı unutmuştum.Özür dilerim. Size de, zaten geçmiş olan hastalığınız için bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi sevgilerimle beraber yolluyorum.

    YanıtlaSil
  5. Rayegan hanim,
    isminizi klavyemdeki eksik harfler yüzünden yanlis yaziyorum. Yani ben suclu degilim. O güzel isminizi katletmek istemezdim yoksa:)

    Ah o Ramazan nimetleri yüzünden simdilerde bende dietteyim.
    Allahtan sadece bir ay, yoksa oructan degil de yemekten telef olucaktim.
    Eh yillarca yurt disinda yasayinca bende biraz oburluk yaptim sanirim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz Sünter Hanım,
    Suç sizde değil, klavyenizi affediyorum.:-))
    Dua edelim Ramazan sadece bir ay.Daha uzun olsaydı ne yapardık?
    Yurt dışında daha güzel lezzetler mi yakaladınız acaba...Ne diyelim afiyet olsun.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  7. Hayir, tam tersine.Yillardir ilk kez türkiyede geciriyorum Ramazani ben. O yüzden normalde yemeyecegim kadar cok yedim. Nerde buldum ben yurt disinda böyle lezzetli yemekleri:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil