1 Ocak 2010 Cuma

Her yıl tekrarlanan film




Solda görülen; yeni yılın ilk gününde yaşadığım ilk hayal kırıklığı, sağdaki ise umutlarımın resmidir.
*
Bir süredir ''Bu kez bana çıkacak'' dediğim, üstündeki numarayla gönül bağı kurduğum biletime bakıp bakıp ne düşler kurmuştum oysa ki. Kısmet ya da nasip; bu gibi durumlarda söylenebilecek şaşmaz iki sözcük. Bari amorti çıksaydı, bileti kurtarırdık desek; Ee akacak kan damarda durmaz. Yüreciğimize su serperek serinleyelim. Yetmedi, üstüne bir bardak soğuk su içelim, gelsin farenjit. Hayatta sevmeyeceğim tek kuş talih kuşudur diyerek bu konuyu kapatıyorum.
*
Gelelim nara. İlk kez geçen yıl gerçekleştirmiştim bu eylemi. Gece 12.00 de tepesine vurarak parçalanması gerekiyordu. 2009 yıl başı gecesi yumruğumu öyle bir aşk ile vurmuştum ki narın tepesine evin içi anında cinayet mahalline dönmüştü. Herkes 10-9-8-7-6... sayarken ben elimde bez delilleri yok etmekle meşguldüm. Tabii bütün yılım temizlik yaparak geçti. :-(((
*
Yılbaşı ile ilgili bir de iç çamaşırı rivayeti vardır. Ona hiç bir zaman sıcak bakmadım. Ama seyirci oldum. Pantolonlarının üzerine süpermen gibi telaş içinde giydikleri bu kırmızı giysiyle bir uçmadıkları kalıyordu, inanan dostlarımın.
*
Buraya kadar yazdıklarım eğlenmek amaçlıydı. Şimdi artık sizlere samimi dileklerimi iletmek istiyorum:

Her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız; sağlığınız- huzurunuz hiç eksilmesin. Yeni yıl yaşam kalitenize kalite katsın. Sevdikleriniz hep yanınızda olsun. Yüzünüzden gülücükler eksik olmasın.


4 yorum:

  1. Sevgili Rayegan hanim,
    bence talih kusunu sevmeyi deneyin:)
    Bende bu sene nar aldim özel yilbasi icin ama sizin kadar cesaret gösteremedim kirmaya:)
    Size yeni yilda saglikli güzel yillar diliyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. He he he, ben nara nazik bir muamele çektim Rayoşçum, tarafınızdan gönderilmiş olması ona kibar davranmam için ayrı bir neden yarattı. Hem mazallah nar patlatırken üzerindeki kurbağaların iç organlarının patlatılması riski de mevcuttu. O yüzden kibar davrandık kendilerine, şöyle bir yumruk koyduk üstüne hafifinden sonra parmağımızla deştik, kalan kısmını bıçak halletti, ondan sonra da oğlumla bir güzel yedik, teşekkürler güzel nardı:)
    Yeni yılda bu nar sayesinde bereketlenir ve zengin olursak bir önerim var, sen, ben, Asu (Paçoz'u da alabiliriz, renk olur) bir grup kuralım, Eurovision'a katılalım ne dersin? Açık farkla birinci oluruz kesin, hele Paçoz'un "Hav the hav" şeklindeki vokalleri müzik tarihinde çığır açar, biz de ahir vaktimizde meşhur olmanın dayanılmız hafifliğini yaşarız. Bu konuyu bir düşün, Asu'ya da aç. He derse ne giyeceğimize karar verelim.
    Öptüm canım:))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Sünter Hanım,
    Talih kuşunu sevmeme nedenim tabii ki kıskançlık. Ben güzele güzel demem, güzel benim olmayınca.:-)))(Başıma konmayınca)
    Bu yıl narlarımızı poşetleyip, sansürledikten sonra kırdığımız için problem yaşamadık. Bunlar elbette hayatın renkleri.
    Yeni yılı tüm ailenizle birlikte dilediğinizce geçirirsiniz İnşallah.
    Benden de sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Oldu mu ya Leylak'ım? İşin tılsımı kaçmış. Acımayacaktın, vuracaktın tepesine.Kurbağaları bereketine hiç ortak etmeyecektin.:-{{ İster misin bu yıl bi bereket, bi bereket dünyayı kurbağalar bassın.:-(((
    Önerin çok cazip.:-))) Lâkin,ben isterim ki Eurovision'a bir Tanburi Cemil Bey bestesiyle katılalım.Uyar mı? Paçoz'un sırtına bir de tef bağlarsak hem vokal, hem ritm sorunumuz kalmaz.Paracıklarımızı o kadar da har vurup harman savurmayalım ve fakat buraya kadar iyi de kıyafet benim uykularımı kaçıracak bak görüy0r musun?
    Ben de seni çok öptüm.;-}}

    YanıtlaSil