18 Nisan 2010 Pazar

Haftanın günleri


Son yazı başlığımın etkisinde mi kaldım ne oldum, yazmayalı bir ayı geçmiş. Sizler de benden ümidi kesmişsinizdir. Ne yapayım; kendim yazar kendim okurum. İnsanın kendi kendine muhabbet etmesi de çok zevkli aslında. Ancak, yüksek sesle olmamak şartıyla. :-(((
*
Haftanın günleri yedidir yedi
Yedidir sayın bakın yedidir
Sayın bakın yedidir yediiii
*
İlkokulda, haftanın günlerini öğrenmek amacıyla olsa gerek bu şarkıyı hepimiz söyledik. ''Hayır ben söylemedim'' diyeniniz varsa ''Ya kızamıktan, ya kabakulaktan raporlu olduğun zamana denk gelmiştir'' derim. Yani kaçarı, göçeri yok.
*
Ben bu ve diğer okul şarkılarımızı nedense pek bir içli okurdum. Gören, duyan; Orhan Abi'den ''Batsın bu dünya''yı söylüyorum zannederdi herhalde. Bu hassasiyetim geçti mi? Hayır. Ne zaman bir çocuk korosundan çocuk şarkıları dinlesem gözlerim Heidi gibi tiril tiril dolar. Hiç de ağlak bir insan değilimdir aslında.
*
Gelelim haftanın günlerine. Ne olduysa, ne bittiyse artık haftanın günleri benim için ikidir iki.
Pazartesi- Pazar. Aradaki günler neredeler hiç bilemiyorum. Rahmetli anneannem bunu bir çok konuda olduğu gibi ahir zaman alameti olarak değerlendirirdi kırk yıl önce. Doğruluğu ispatlanmadığı için ben böyle bir saptamada bulunmayacağım. Hani günü uykuda geçiren bir insan da değilim. Sabah 7.30 Akşam 24.00 arası günü dolu dolu yaşamama rağmen aradaki günleri rüya hızında nasıl tüketiveriyorum. Bir bilen varsa lütfen açıklasın.
*
''Zaman su gibi akıp gidiyor'' benzetmesi hep yapılır. ''Rüya gibi geçen yıllar biraz durun durun biraz '' hemen aklıma geliveren bir şarkı. Demek ki tek şikâyetçi ben değilim. Peki, tesbit doğru ise çözümü ne? Ne yapmalıyım ki Pazartesi- Salı-Çarşamba-Perşembe-Cuma ve Cumartesinin varlığını hissede hissede yaşayayım. Nerde hata yapıyorum da bu altı günü hatırlayamayacak kadar çabuk tüketiyorum.
*
Ben bu konuyu araştırmaya devam ederken sizlerin de değerli önerilerinizi bekliyorum.
*
Sağlık ve huzur dileklerimle.

4 yorum:

  1. Hiç araştırma Rayegan'cım, çünkü aradaki günler yok!!!
    Pazartesi bitince "hafta bitti" diyordum da bana kızıyordu çocuklar, ama şimdi onlarda başladı salıdan itibaren "hafta bitti dimi anne" demeye.
    Sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  2. O şarkıyı biliyorum ben de, demek ki kabakulak değilmişim:))
    Dünya artık hızlı dönüyor Rayoşcum, ondan aradaki günler kayboluyor, senden kaynaklanan birşey değil endişe etme.
    Sen lafı günlere getirmişsin ama benim aklım hala çiğ börekte, bilmem ki şişen yerlerime buz mu koysam:)))

    YanıtlaSil
  3. Ablacığım, beni hayal kırıklığına uğrattınız. Sizlerden pek ümitliydim. Özellikle sizden gelecek önerileri sabırsızlıkla bekliyordum. Demek bu duygu çocuklara uzanacak kadar yaygınlaştı. Ne fena.:-((

    Benden de sevgiler.:-))

    YanıtlaSil
  4. Benim Leylak'ım çok daha güzellerini yapar. Benim çiğ böreğime mi kalmış? Hıh.

    Günler konusunda sizlerden bir öneri gelmese de ben kısmen sorunu çözdüm. Saçımı P.tesi sağdan, salı soldan, çarşamba ortadan ayıracağım. Perşemde geriye tarayıp cuma at kuyruğu yapacağım.C.tesi de kahküllerimi döküp günlere kafamla anlam katacağım.:-))

    İyi geceler.

    YanıtlaSil