12 Aralık 2012 Çarşamba

HER ŞEYİN BAŞI ......


Elbette SAĞLIK...








  12.12.2012 çılgınlığı yaşadığımız; nikâh salonlarının dolup taştığı, valizini hazırlamadan, kendisini hazır hissetmeden dünyaya bileti kesilen onlarca çocuğun doğduğu bu gün, biz de bu hareketliliğin istemeden içinde buluverdik kendimizi.



  Bir süredir Asu'cuğumun sağlık sorunlarının üstesinden gelebilmek için yollara düştüğümüz, o doktor senin, bu doktor benim koşuşturmacamızın son durağı bugün gittiğimiz Acıbadem Hastanesinin herhalde en sevimli Endokronoloji uzmanı Doç. Dr.un odasında, GÜNÜN MEANÂ VE ÖNEMİNİ dolu dolu yaşadık.



  Sevgili Paçoz'umuzun kaybı ile başlayan, Ninom'un yaşadığı ruhsal sarsıntıyı onarabilmek amacı ile gittiğimiz son doktorumuzunun önerisi üzerine yapılan bir dizi tahlil sonucu ile birlikte bu gün, kendimizi az önce sözünü ettiğim endokronologun odasında bulduk. 



  Yola revan olduğumuz sabahın erken saatlerinde, uykusuz ve sıkıntılı bir gece geçiren Asu'cuğumun yüzündeki endişe, doktorun koyacağı teşhise kadar geçmeyecekti. Oysa bir gece önce bu konuda ehil arkadaşlarla uzun uzun istişarelerde bulunmuş, içimizi rahatlatmıştık. 



  Neyse daha fazla uzatmadan doktorun odasına girelim artık:


  Hafiften doğrularak bize oturacağımız koltukları kibarca eliyle işaret eden şirin doktorumuz, bir yandan mıırmırmır, mırmırmır söylediği şarkıyı kesmeden elimizdeki şişkin tahlil dosyamızı aldı.  ''Hımmmm''  dedim içimden. '' Tıp Fakültesinin havasından mı suyundan mıdır bu müzik aşkı? '' Tahlilleri incelediği ve bilgisayara yüklediği sürece mırıltısı hiç kesilmedi. Biz merak ve şaşkınlık içinde birbirimize bakınırken, nihayet başını kaldırıp bir şeyler söylemeye başladı. Teşhis: H O Ş İ M A T O. Yani troid bezi iltihabı. Bağışıklık sisteminin zayıflaması ile ortaya çıkan bir hastalık. 


  Bize çok tanıdık gelen Orta Anadolu şivesi ile konuşmaya başlayan Doktor'umuzun ağzından adeta bal damlıyordu. Biz bu ilk kez duyduğumuz hastalığı hoşimato, hoşimato diye özümsemeye çalışırken O anlatmasına devam ediyordu. Bu hastalığı bulan doktorun adı imiş Hoşimato. Sonra elini masaya vurarak '' Bugün 12.12.2012. Bu masayı nikâh masası kabul edin. Ben de nikâh memuru Hoşimato. Yazdığım ilaç ile sizi evlendiriyorum.'' 


  Daha fazla kendimizi tutamadık ve Asu ile  aynı anda PU HA HA kıvamında uzunca bir süre güldük. Bir doktor odasındaki hastadan  yükselebilecek son nidadır herhalde kahkaha. Allah da O'nu güldürsün. Bu kadarla da kalmadı gülüşmelerimiz. Yaptığı muayenenin ardından Asu'cuğumun kilo ve boy ölçülerini alırken ''Niye 2 cm eksik? '' sorusuna '' Çok yıkanma, bak çekiyorsun.'' gibi anlık şirin esprileri havada uçuştu. Odasından çıkarken hepimizin ağzı kulaklarındaydı. 12. 12. 2012 ve HOŞİMATO. 


  Dilerim; henüz almaya başladığı ilaçları tez vakitten eski sağlığına kavuşturur Asu'cuğumu. Henüz işimiz bitmedi. Hepimiz için pırıl pırıl aydınlık günler getirsin 2013. 




  Sağlık ve huzur dileklerimle.     



   
 
    

6 yorum:

  1. Hem üzüldüm hem teşhis konması ve tedavinin başlamasına sevindim. Güzel neşeli Asu bir an önce geri döner umarım.

    YanıtlaSil
  2. Ay önemli birşey olmamasına çok sevindim. Eski Asu'yu çok özledik. Arkadaşım yıllardır hoşimato hastası, ilacını alıyor ve hiçbir sorunu yok, 6 ayda bir ileç dozunu belirlemek için kontrole gidiyor o kadar. Yazar Nazlı Eray'ın da yıllardır hoşimato hastası olduğunu ve teşhis konana kadar onun da bir sürü sıkıntı yaşadığını biliyor muydunuz? Çok geçmiş olsun, ilaçlar Asu'yu bize geri gönderecek, eminim. İkinize de sevgilerimi yolluyorum. Ayrıca blogu yoruma açtığın çok iyi olmuş...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sis,

    Doğru teşhisle başlayan tedavi süreci sonunda ve inşallah en kısa zamanda Asu'yu tekrar aranızda göreceksiniz. Bunu kendisi de çok istiyor.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Nuriş'ciğim,

    Hiç merak etme ESKİ ASU şu an kendini üst düzeyde çaba sarfederek yenilemeye çalışıyor. Hele bir ilaçlar etkisini göstersin O'nu tutabilene aşkolsun. Verdiğin örnekler O'nun içini rahatlatacaktır.

    Merakınızı gidermek için yazdığım bu yazımın yorum kısmını sizlerden gelecek destek sözcükleri için açık bıraktım. İyi de etmişim.

    Seni çok çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Asu'dan bir haber alabildik. Teşekkürler Rayuş. Doktorada bayıldım. Tez zamanda iyileşir Asucum. Geçmiş olsun. Her ikinizide öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Sevginin Ruhu,

    Henüz bilgisayarın başında uzun vakit geçirecek duruma gelmediği için siz dostlara Asu'mla ilgili son durumu ben anlatmaya çalıştım. Doktor gerçekten harikaydı. İnşallah en kısa zamanda blogunun kepenklerini açacaktır.

    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim.

    Bizler de seni sevgiyle öpüyoruz.

    YanıtlaSil