28 Aralık 2009 Pazartesi

Silkmede birinciyiz



Silkmede birinciyiz. İyi de her başarılı silkmeciye madalya verilir mi? Haayır. Sözü biraz dolandırarak başka bir yere getirmek istiyorum: Üst kat komşuma.

Evin üç cephesinden gün boyu her an bir şeyler silken bu temizlik hastası komşumdan ben de yaka silkiyorum. Komşuluğumuz apartman girişinde selamlaşma ve hatır sormayla sınırlı olan, son derece sessiz ve sakin bu komşumuzun; dingin haline bu eylemler sonucu ulaştığına inanıyorum. Bu da O'nun yogası.

Sabah faslı, yatak odası penceresinden çarşaf ve battaniye silkmeyle başlıyor. Öğlene doğru salon penceresinden toz bezi ve kilim tarzı yer yaygıları ile faaliyet devam ediyor. Akşam üzeri işten gelen eşinin palto, kazak ve pantolonu oturma odası balkonundan (abartmıyorum) çırpılmaya devam ediyor. Son olarak, akşam yemek sonrası sofra bezi ve içinden her ne çıktıysa naylon poşetlerin ters çevrilmiş hali mutfak camından silkilerek gün bitiyor. Sizce bütün bu yaşananlardan sonra madalyayı hangimiz hak ediyor?

Her yıl yapılan yönetim toplantılarında dile getirmemize ve apartman girişindeki panoya yazmamıza rağmen sevgili komşumuz bildiğinden şaşmıyor. Umudum 2010 da. Gülmeyin, bu da yeni yıl beklentilerimden biri.

Sağlık ve huzur dileklerimle.

(Yeni yıla üç gün kala)

2 yorum:

  1. Vay arkadaşım kaderlerimiz ortakmış. Bir silkme birincisi de benim üst katımda otururdu. Kalp hastası olduğunu söyleyen bu kadın taban halılarını tek başına mutfak balkonundan lak lak silkelerdi. Bir gün dayanamadım kafayı uzattım: "Komşu senin elektrik süpürgen yok mu?" dedim. Saf saf "Vaar" dedi, "E, niye kullanmıyorsun?" dedim. "Aaa süpürge temizler mi hiç halıyı silkmeden" dedi. "Patla" diyemedim, aslında içimden dedim. Ayrıca yaz sabahları balkonda kahvaltı yaparken de muhtelif şeyler tepemize silkelendi durdu. Yıllarca başedemedim, hatta uzun süre yüz vermedim, selamlamadım sinirimden ama birşey değişmedi. Sonunda taşındılar da kurtulduk. Darısı başına diyeyim...

    YanıtlaSil
  2. Sen de mi Nuriştus'cum bu çileyi çektin.Beni en iyi sen anlarsın.:[[[ Fakat biz artık işi gırgıra vuruyoruz. Neredeyse eğlenmeye başladık.Sinirlerimiz boşandı zaar.Üzgünüm, bunların bir yere gideceği de yok. Ev sahibiler.2x:[[[[[

    YanıtlaSil