27 Aralık 2008 Cumartesi

Gençlik ve Müzik




Eminim sizler de gözlemliyorsunuzdur. Yollarda, sokaklarda, toplu taşıt araçlarında; iki kulağına kaynak yapmışcasına
takılmış kulaklıklarından uzanmış kordonlu gençleri. Sesini sonuna kadar açtıkları MP3lerini zaman zaman ben bile dinleyebiliyorum.

Gençlik, insanoğlunun keşifler çağıdır. Önce kendisini, daha sonra çevresini, yepyeni gözlerle tanımaya başlar bu dönemde. Doğan her yeni gün, daha önce tanışmadığı bir sürü yeni duyguyu da beraberinde getirir. İleri yaşlarında 'En güzel anılarım'' diyeceği bu günlerinin tadını, ne yazık ki yaşarken çıkaramazlar.

Genç insanın tüm duygularını paylaştığı en yakın dostu müziktir. Aşkı, isyanı, çaresizliği, sevinci, kederi ... dinlediği şarkılardan, türkülerden, melodilerden anlaşılır. İçinde bulundukları sosyal ve ekonomik koşullar ne olursa olsun, iç dünyaları, yaşadıkları çalkantılar birbirinin aynıdır. Tıpkı tuttukları takımlara olan sevgileri gibi.

Şu ana kadar müziğin hep olumlu, güzel yanlarından söz ettim. İşin bir de diğer yüzü var. Bunu elbette göz ardı edemeyiz. Ticari amaçla yapılmış, hiç bir sanatsal değeri olmayan; gençleri intihara, kötü alışkanlıklara özendiren, olgunlaşmamış beyinlerinin yanlış şekillenmesine neden olanları da var. Dileyelim; gençlerimiz böyle tuzaklara düşmesin.

Sağlık ve huzur dileklerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder