12 Ağustos 2009 Çarşamba

Sağ mı, sol mu?


Elbette sol. Ne varsa solda var. Ama sağ da kesinlikle olmalı. Gerektiğinde solu desteklemeli. Solu sağsız, sağı solsuz düşünemeyiz. Bir elin nesi var? İki elin sesi var.

Alt tarafı bir solak muhabbeti yapacağım. Adeta, siyasi görüş bildirisi okur gibi olmuş, giriş paragrafım. Evet, ben bir solağım. Çocukluk çağlarımda uygulanan tüm baskılara rağmen, solaklığımdan ödün vermeden bugünlere geldim. Sık sık sol kolunu inciten bir çocuk olarak, ev halkı tarafından durum fırsat bilinip;'' haydi bakalım, sağ elinle yemeye alış'' telkinleri o zamanlar, bir işe yaramadı.
.
5 yaşımda, büyük bir hevesle başladığım ilkokula giderken (o çocuğu şimdi bulsam evire çevire döverim) solaklığımın daha da büyük bir sorun olarak karşıma çıkacağını hiç düşünemedim . Sol elle yazabilmek için öğretmenin arkasını dönmesini beklemek, yakalanınca suç işlemiş gibi azarlanmak; korku- şaşkınlık karışımı garip hallerdi.
.
Tıbbın halâ çözemediği, belki de uğraşmaya gerek duymadığı solaklık konusunda bildiğim tek şey; solakların sağ beynini, sağlakların sol beynini baskın kullanması. Bir de kutup ayılarının da solak olması:-)))
.
Araştırmalar,'' dünya nüfusunun %10 u solak'' dese de, pek inandırıcı değil. Biz çok daha fazlayız. Size bir nikâh törenini örnek verebilirim: Nikâh memuru söylemini bitirir. Tören sonunda imzalar atılmaya başlanır. Kalem tutan sol el(gelin+damat+şahit+nikah memuru)= solaklar töreni. Salondaki davetliler oldukça eğlenir. Evet, biraz cebir denklemi gibi olsa da, bu benim nikâh törenim.
.
Haaa bu arada solaklarla ilgili bir başka tesbit;yaratıcı, zekî ve sezgilerinin güçlü olması: Michelangelo, Leonardo Da Vinci, Mozart, Marie Curie, Beethoven, Einstein, Emre Belözoğlu, Sergen Yalçın... gibi. :-))))
.
Sağ-lık, sol-luk ve huzur dileklerimle.

2 yorum:

  1. Hemen sondaki listenin sonuna ilave edelim. Klasik Türk sanat müziği sanatçısı Kanuni Rayegan Yaşar diye..Uzaklarda örnekler aramaya gerek yok :))

    YanıtlaSil
  2. Kih kih kih.:-)))
    Nino'm, abartmayasın. Benim sınırlarım henüz oturma odasını aşmadı. Mozart'ın kemikleri sızlar.

    YanıtlaSil