4 Haziran 2012 Pazartesi

AH VENÜS AH !!!




Son günlerde dünyamız ve güneşin arası E5 karayoluna döndü. Vızır vızır, geçen geçene.


21 Mayıs 2012 de, sevgili güneşimiz ile aramızdan ay geçti. Ayın bu aymaz haline ziyadesiyle canı sıkılan güneş,kötü bir söz söylememek için kendisini zor tuttu ve öööylece tutuldu kaldı. Dünyamız sevgili dostunun bu haline bir yandan çare ararken bir yandan da üzüntüden hop oturup, hop kalktı.  


Bu gün, yani 4 Haziran. Dünyanın intikam günü. Ay'a: ''Şşşşt gel bakayım şöyle gölgeme, biraz da sen tutul'' diyecek ve sevgili dostu Güneş'le birlikte Ay'a bir UZAY DERSİ verecekler. 


İş bu kadarla bitecek mi? Hayıııır. En büyük geçiş 6 Haziran'da.  Saçlarını savurta savurta VEEENNÜÜÜSSS geçecek güneşin önünden. Gördünüz gördünüz, bir daha 2117 yılında geçecekmiş haberiniz olsun. İnşallah, bu dilbere ıslık çalmaya kalkmaz güneş. Biz yanarız. 


Venüs'ü izlemek amacıyla güneşe çıplak gözle bakmayın sakın. Kırık, çıkık- mide, akciğer röntgen filmlerinizle de bakmayın. Bu gözlem için bazı dergiler, ekinde gözlük de veriyor. Aslında hiç bakmasanız da olur. Önemli olan bu AFET-İ YEKTA'nın ardında fazla hasar bırakmaması. 



Sağlık ve huzur dileklerimle.


           

Hiç yorum yok: