23 Aralık 2008 Salı

Hoş geldiniz


23 Aralık 2008 benim için çok anlamlı ve özel bir gün olarak yaşam sayfama eklenecek. Bundan eminim. Bilgisayar ve internet ortamına oldukça yabancı olmama karşın, duygularımı paylaşmak istediğim Siz dostlarımın; yazdıklarıma katkıda bulunacağı, hatta zaman zaman eleştireceği düşüncesi bile beni şimdiden oldukça heyecanlandırıyor.


Evet, ''Yaşam bir sanattır'' bana göre. Bu başlığı doğadaki tüm canlıları düşünerek seçtim. Soyut anlamda; ayakta kalabilmek de diyebiliriz. Bunu başarabilmek için en büyük gereksinimimiz elbette güçlü olmak, pes etmemek ve çaba harcamak.

E-5 karayolunun orta yerinde ezilmeden yaşamını sürdüren bir köpek, beton bir zeminin incecik çatlağından yükselen ot, kuru ekmeği yiyebilmek için su birikintisinde ıslatmayı akıledebilen karga, doktorların ''mucize'' dediği iyileşmiş nice hasta........Hepsinin önünde saygıyla eğilirim.

Yaşamı (-) tire olarak tanımlamış ismini öğrenemediğim kişi. Ne ilginç bir benzetme değil mi? Hani mezar taşlarında doğum ve ölüm tarihlerinin arasına konulan küçücük bir tire. Başkası için rastgele bir çizgi olsa da, bizler ucu açık tirelerimize özen gösterelim, dolu dolu yaşayalım.

Sağlık ve huzur dileklerimle.

Sizlere ulaşmamı sağlayan oğlum Erdem'e teşekkür ederim.

1 yorum:

  1. Merhaba,

    Web siteniz için sizi ve oğlunuzu kutluyorum. Henüz yorum yapmak için çok erken. İleriki zamanlarda, fırsat buldukça yorumlarımla size katılacağım. Sağlık ve mutluluklar dileğimle...

    ALPARSLAN OĞUZ

    YanıtlaSil