23 Şubat 2009 Pazartesi

Erkek gibi kadın


Öyle sözlerimiz var ki, biz kadınları incitmek için söylenmiş sanki. İtiraz edince de adımız ''Feminist''e çıkıyor. Başlığı lütfen bir kez daha okur musun?

Bu cümle; güzel nitelikleri bünyesinde barındıran hem cinslerim için söyleniyor. Yani ''Erkek'' olmak; başlıbaşına üstünlük anlamı taşıyor bu durumda. Oysa, dünyada ve ülkemizde yaşanan, çoğu olumsuzlukların altında imzası olan erkeklere bu kadar büyük paye verilmesi doğru mu sizce.

Merak ediyorum; bu söz sadece ülkemizde mi kullanılıyor? Ya da başka hangi ülkelerde; doğum anında başlayan böyle bir üstünlük söz konusu. Bu söylem bazan dürüst, bazan özü sözü bir, bazan güçlü kuvvetli anlamında dile getiriliyor. Oysa ki benzetmeler, değişkenlik göstermeyen nesnelerle yapılabilir. ''Demir gibi güçlü, çelik gibi yüreği ...... vb. Ama ''Erkek gibi'' deyince bizler de şaşırıp kalıyoruz. Hangi erkek? Televizyon haber programları bu tezi çürüten bir sürü örnekten geçilmiyor.

Siz hanım arkadaşlarım, lütfen bu sözü kendinizce değerlendirip, gereğini yapın. Aslında kadın, erkek ayırımı yapmadan olmamız gereken bir tek gibi var:

İNSAN GİBİ İNSAN OLMAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder