2 Mayıs 2009 Cumartesi

Ağaç olmak


Bugün, meyva veren bir ağaç gibi hissetmek istedim kendimi. Söylemek istediklerine, anladığım kadarıyla tercüman olmak geldi içimden:

Her yıl yeniden doğmak ne güzel. Taze capcanlı yapraklarım her geçen gün çoğalırken, bir yandan da gökyüzüne doğru uzamaya devam ediyorum. Önceleri en hafif rüzgârda bile sağa sola kolaylıkla eğilen bükülen dallarım, giderek güçleniyor.

Köklerimi salıverdim toprağın derinliklerine. Komşu ağaçların kökleriyle sarmaş dolaş oldum. Her yıl buluşan yazlıkçılar gibiyiz. Bu yıl hangimiz daha çok ürün veririz bilemiyorum. Kuşkusuz her yıl olduğu gibi bir yarışma düzenleriz. İnşallah ben kazanırım.
.
Gövdemde minik dostlarım telaşla dolaşıyor. Bir toprağa inip, bir kovuklarıma gizlenip adeta evcilik oynuyorlar. Heyecanla bekliyorum; güzel sesli bir kuşun yavrularına yuva olacağım günü. Kanatlanıp uçuncaya kadar her türlü düşmandan sakınıp koruyacağım onları.
.
Yine, sıcaktan bunalan insanları gölgemde serinletmek isterim. Cıvıl cıvıl çocukları, romantik aşıkları, yorgun yaşlıları konuk etmeye bayılırım. Hatta çaktırmadan, meyvalarımın olmuşlarından atıveririm önlerine bir kaç tane. Eeee, konuğa ikram gerekir. Ama bazıları bunu hiç hak etmiyor. Gölgemde tartışan iki saygısızdan biri ''Beni o gün niye ağaç ettin'' diye diğerine bağırıyordu. Ağaç olmak kötü birşey midir?O an bir çam ağacı olmayı çok istedim. Bütün kozalaklarımı başlarına fırlatmak için. Hatırladıkça sinirleniyorum.
.
Bakmayın sessiz oluşuma, aldığınız nefes benim nefesimdir.Ben bir canlıyım. Duygularım, sezgilerim var. Terörün ne olduğunu sizin kadar ben de bilirim. Ben de binlerce yakınımı teröre kurban verdim. Bizi kesenleri, ateşe verenleri lanetliyorum. Her canlı gibi, korkusuzca uyumak istiyorum.
.
Ben meyva veren bir ağacım.

2 yorum:

  1. hem meyvalarını hoyratça yiyen şımarık küçük kardeşin, hem de hayatın tüm sıkıntılarından kaçıp serin gölgende teklifsizce misafirliğini uzatan yaşlı ablan, bu "anaç" ağacına sonsuza kadar minnettardır. Umarım yeşil yaprakların hep canlı, dalların meyvalarla yüklü olur.

    YanıtlaSil
  2. ağacın dilinden konuşmak güzel bir fikir. çok beğendim, insanın ağaç olası geliyor.

    YanıtlaSil