27 Mart 2009 Cuma

Muhtar adayı


Bu yıl mahallemizden çokca sayıda muhtar adayı çıktı. Ellerinde parlak kuşe kâğıda basılmış artistik fotoğrafları (fotoshoplu) ve broşürleriyle köşe bucak dolaşıp durdular. Bayramlarda şeker toplayan çocuklar gibi, koloniler halinde evlerimizi ziyarete geldiler. Kucak dolusu karanfiller dağıttılar.

Her konuda olduğu gibi bu konuda da büyük düşünmek gerekir. Muhtarlık nasıl bir meslektir ki, kazanabilmek için insanlar bu kadar büyük harcamalar yapar, kendisini helâk eder. Apartmanlarında yöneticilik yapmaktan kaçınan bunca insan, muhtarlık deyince niye vazifeşinas kesilir.

Çok sık işim düşmese de, zaman zaman muhtarlığa gitmişimdir; Nüfus Cüzdanı sureti, ikametgâh kâğıdı almak için. Günün hangi saati olursa olsun, bir kuyruk oluşturacak kadar insanla karşılaşmışımdır. Basılan her mühür karşılığında ödediğimiz bedellerin nasıl kayıt altına alındığını da hep merak etmişimdir. Ne yapayım bu da benim cehaletim.

Bir de, ''İhtiyar Heyeti'' var. Onlar ihtiyar oldukları için dolaşamıyorlar herhalde. :-)))) Buna da çok gülerim. Çocukken bu heyetin ak sakallı tonton dedelerden oluştuğunu zannederdim.

Belediye seçimlerine yoğunlaştığımız şu günlerde muhtarlık seçimlerine de gereken özeni göstermemiz gerekir. Seçeceğimiz adayları yeterince tanımalıyız. Doğum, ölüm, okul çağına gelen çocukların takibi, yeşil kart sahiplerinin tesbiti... hiç de küçümsenmeyecek, ciddiyetle izlenmesi gereken işler. Mahallelerimizin; bu sorumluluğu üstlenebilecek, görevini hakkıyla yapabilecek muhtarlara ihtiyacı olduğunu unutmamalıyız.

Gelişigüzel basacağımız her mühür, birgün bizden hesap sorar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder