20 Mart 2009 Cuma

Seçime doğru


Bir süredir yurdumuzda garip bir şenlik havası hüküm sürmekte. Caddelerimiz, sokaklarımız, bayramları kıskandıracak kadar süslendi. Bugüne kadar sadece koşu, yüzme gibi spor dallarında zevkle izlediğimiz ''bayrak yarışı''nın, bir de siyasi versiyonu olduğunu görmüş olduk böylece. Ancak, insanların yüzüne yansımayan bu şenlik adeta; ''Cenaze evinde halay çekiliyormuş'' duygusu yaratıyor.

Cıcılı, bıcılı boyanmış seçim arabalarının hoparlörlerinden desibel, desibel yayılan müziğin çevreye verdiği rahatsızlık; işin bir başka kirlilik boyutu. Ama çok şükür, tarihe geçecek bir ilki yaşadık: Bu seçim kampanyası sürecinde konvoylarda(otobüs üzerinde yaşanan türden) bir zayiat yaşanmadı. Sanırım, bu kez tedbir olarak üstgeçitli değil, hemzemin geçitli yollar güzergâh olarak tercih edildi.

Sizleri arayan oldu mu bilmem, biz sık sık bizimle hiç ilgisi olmayan uzak ilçelerin belediye başkan adayları tarafından telefonla arandık. Her seferinde de boş bulunup ''İyi günler''diyen sese ''İyi günler'' yanıtı verdim ki... bir bant kaydı; Ben falanca ilçenin başkan adayı... İlçe bizim ilçe değil. Telefonumuzu nerden buldunuz? Bizim gibi alakalı, alakasız yüzlerce insanı aradığınıza göre, telefon faturasını ödeyecek parayı nerden buldunuz?Acaba bilmediğimiz ilçelerin listelerinde de mi kayıtlıyız??

Başbakanımız konuşma yaptığı her meydanda bizlere ısrarla büyük düşün diyor. Bizlerin de düşündükçe düşünesi geliyor.

Hilesiz, olaysız ve ülkemizin yararına neticelenecek bir seçim dileğiyle.


Fotoğraf Milliyet.com.trden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder