11 Nisan 2009 Cumartesi

Evlilik


Geçen gün bir TV kanalındaki ilgimi çeken söyleşiden etkilenerek başladım bugünkü yazıma:''Türk kadını evlilikten ne bekler?''Zaman zaman kafa dağıtmak, eğlenmek için izlediğim ''Evlilik'' programlarından bir kesitle, günümüz hanımlarının beklentilerini hep birlikte anlamaya çalışalım:

Stüdyoya çalgı çığırtı eşliğinde giren hemcinslerim, bir iki göbek atıp salındıktan sonra; bir alım, çalım bir azamet koltuğa oturarak ilk şartını söyler: Beni taşısın.Bakar mısınız? Sanki nakliye şirketiyle pazarlığa oturmuş. Herhalde belediyelerin zaman zaman düzenledikleri toplu nikâhlar da toplu taşımacılığa giriyor. Neyse...Paravananın diğer yanında, hanımın gül cemalini beğenmiş er kişinin omuzlarının ilk çöküş sahnesi. Sorulara devam... SSK sı var mıymış? Vay vay vay. Bağ-Kur versek olmaz mı? Olmaaaaz. Yeni bir soru: Evi var mıymış? Varsa düşünülmeye değer. Bekâr çocuğu? Varsa hanımın kaşlar biraz çatılır. ''Ohooo kaç kişiyi doyurup besleyecek.'' Sorular böyle sürüp giderken, biraz da kıkırdaşarak işin bir de estetik yanı ele alınır.Balkonu var mı? Yani göbeği. Oysa hanımefendinin her yanı çepeçevre balkon.

Evliliğin bir birliktelik olduğunu unutmuş gibi hanımlar. Çalışıp, kendi ayakları üzerinde durabilmenin keyfini yaşamak yerine; birileri taşısın, birileri getirsin-götürsün, ben yiyip içeyim havaları içindeler. Üstelik bu devirde. Paylaşmanın, birlikte birşeyler üretip, başarmanın güzelliğinden habersiz. İşin manevi boyutundan hiç mi hiç bahseden yok.

Bir komedi senaryosuna malzeme olacak böylesi beklentiler ve bu doğrultuda yapılacak evlilikler, ancak ülkemizdeki adliye saraylarının artışına neden olur.

Sağlık ve huzur dileklerimle.

1 yorum:

  1. türk gadını en asil duygunun insanıdır. ister bir ana olsun, isterse bir bacı olsun, sevgili olsun, iş arkadaşı olsun, efendim bunlar hep gadındır. ha bazısı genç gızdır ama neticede o da bi yerde gadındır. bu birbirinden değerli gadınlar, kimisi ise geleceğin anneleri, kaynanaları, eltileri, baldızlarıdır. böyle de önemli görevleri vardır toplum karşısında. kimi teyze olarak çıkar karşımıza, bir bakmışsın
    devrisi gün hala olarak belirmiş. bu gadınların çoğu evlenmek için can atar. kimi çeyiz hazırlar, kimi yemek yapmak öğrenir. bu kadar can attıkları evlilik kurumu içerisine girince (evlilik kurumu ciddi bir müessese denir düşünmek lazım) hah içerisine girinceee bu gadınların kimi kilo alır, kimi evleneyim diye uğraştığı adamı beğenmez olur, kimi efendim türlü değişik olaylara girer. ama hepsi herşeyin en iyisini hakeder efendim. neden ki gadındır anadır doğurgandır bi şekilde. haa ondan dolayı bi erkeg her zaman gadın peşinde divane olmalı aman garımdır demeli, aşgım diye meşaj yazmalı, teg daş pırlantayla bu harika insanları, türk gadınlarını sevindirmelidir. çiçeg de alınsın.

    YanıtlaSil