1 Ocak 2009 Perşembe

Beklentiler



Bu sabah büyük bir sessizliğe uyandık. Evlerdeki, sokaklardaki, alışveriş merkezlerindeki hareketlilik, yalancı şenlik havası bitti.

Kaybolan Milli Piyango bileti umudu; bu ayki doğal gaz faturası kabusuyla yer değiştiriverdi. Oysa, bir gece önce rüyasında başbakanı gördüğünü anlatıyordu, yurdum insanı.

Geçtiğimiz hafta kanalları astrologlar istila etmişti. Satürnler, uranüsler, neptünler gırla gidiyordu. Bu hafta psikologlar, başına talih kuşu konamayanlara; içine düştükleri travmadan nasıl kurtulacaklarının sırlarını verecekler.

2009 hepimiz için zor bir yıl olacak. Bireysel, toplumsal ve siyasal açıdan ezileceğimiz, üzüleceğimiz bir yıl olacak. Gündemi dikkatle izleyen bir vatandaş olarak bu konularda da söyleyeceğim çok sözüm var. Ama çözüm üretemedikten sonra, konuşmanın da yazmanın da yarar sağlamayacağını biliyorum. Vatandaş olarak sorumluluklarımın bilincindeyim.Yükümlülüklerimi sonuna kadar yerine getiriyorum.

Yukarıdaki fotoğrafta, soğuktan korumaya çalıştığımız sokağımız kedileri için yaptığımız, geri ödemesiz TOKİ evlerinden bir örnek görebilirsiniz.

Sağlık ve huzur dileklerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder