3 Ocak 2009 Cumartesi

Emek



*Yaşam bisiklete binmek gibidir. Pedalı çevirmeye devam ettiğiniz sürece düşmezsiniz. CLAUDE PEPPER

Çok sevdiğim bir sözle başlamak istedim bugün. Ne kadar doğru değil mi? Yola çıktık bir kere; pedal çevirmeye devam edeceğiz. Düşmek bizlere yakışmaz.

Bir kuş bile yuvasının harcını,çöpünü taşımak için kilometrelerce uçuyor. Ailesini tehlikelerden uzak tutabilmek, yavrularını güvenli bir ortamda büyütebilmek için. Tüm insanlara örnek olmalı.

Günümüz insanı, emek vermeden, çaba göstermeden biryerlere gelmenin akıllılık olduğunu zannediyor. Aileler çocuklarına ''Kurnaz ol'' diyor. Gençler, kısa yoldan şöhret olmanın yollarını arıyor. İş adamları, köşe dönme konusunda neredeyse seminer verecek donanıma sahipler. Tabii istisnalar kaideyi bozmaz.

Peki, pedalını kendimizin çevirmediği bir bisiklet, bizim istediğimiz yere gider mi? Hiç zannetmiyorum. Ne süratini, ne yönünü konrol edemediğimiz, direksiyonuna hakim olamadığımız bir bisikletle zevkli bir yolculuk yapamayacağımıza göre: Varsın yorulalım, zahmet çekelim, çok hızlı gitmeyiverelim ama yaşam direksiyonumuzu kimsenin eline teslim etmeyelim.

İyi yolculuklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder