2 Ocak 2009 Cuma

Sağlık ve Huzur



Evet;'' Sağlık ve Huzur'' kaybetmekten korktuğum iki temel unsur. Yaşam felsefemi oluşturan, görünüşte basit iki kelime. Ama içeriği dolu dolu iki sözcük. Bir zamanlar, elinde sihirli değneğiyle ''Dile benden ne dilersen'' diye soran bir periden istemeyi düşündüğüm en son şeylerdi oysa.

Demek ki; zaman ilerledikçe tercihlerimiz de değişiyor. Bizler de değişiyoruz. Hatta bazen bir günde bile değişebiliyoruz. Buna isterseniz olgunlaşmak, isterseniz kendine gelmek diyelim.

Hayatın neresinde durup, neresinden baktığımız çok önemli. Aynı yerden, aynı anda iki göz bakamayacağına göre, görüşler de farklı farklı; parmak izleri gibi. ''Seni çok iyi anlıyorum'' sözü, dostça söylense de, bir iyi niyet göstergesi olsa da; diğer kişiyi tam anlamıyla anlamak imkânsız.

Çevremde, ''Nasılsın?'' sorusuna ''Turp gibiyim'' yanıtı veren hiç kimse kalmadı neredeyse. Hoş, hep merak etmişimdir. Çok iyi olduğunu anlatmak için ''turp gibi'' tanımı niye yapılır? Bir hikâyesi olsa gerek. Beslenme tarzımızdaki değişiklik, olumsuz hayat şartları, hileli, hormonlu gıdalar..... sağlığımızı elimizden almaya çalışan nedenlerin birkaçı. Hepsinden önemlisi; akıl sağlığımız. Onu da çok iyi korumamız gerekir.

Huzur sözcüğü, adeta söylerken insana huzur veriyor. İçinde o kadar güzel öge barındırıyor ki, hangi birini söylesem: Mutluluk, işlerin yolunda gitmesi, gönül rahatlığı, yaşayan tüm sevdiklerinin sıkıntıda olmadığını bilmek......daha bir çok güzellik.

Hepinize sağlık ve huzur diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder