20 Ocak 2009 Salı

Mutluluk


*Mutluluk, sorunsuz bir yaşam değil, sorunlarla başa çıkabilme yeteneği demektir. BROWN


Mutluluğu, hepimiz farklı farklı tanımlarız. Bu; yaşa, başa, yaşam şartlarına ..... ve daha birçok şeye göre değişir. Ancak, mutlu olabilme yolunda yapılan çabalar birbirine benzer. O yol, inanç ve uğraş gerektirir.

Bazı insanlar mutluluğu, kapıyı çalacak bir misafir gibi oturduğu yerde bekler. Ya da piyango biletine kesinlikle çıkması gereken bir ikramiyeymiş gibi heyecanla içinde saklar. En kötüsü bu olsa gerek. Onların hiç şansları yok demektir.

Bazıları, içinde yüzdüğü mutluluk denizinin farkına bile varmadan ofun sofun yaşar gider.
Ta ki gün gelip birer birer kaybettiği bu güzelliklerin gerçek mutluluğu olduğunu farkedene kadar. Ne kadar acı bir durum.

Ben; mutluluğu yükseklerde aramayan insanları çok severim. Küçücük bir iltifat, sevgi sözcüğü ya da saksıda yeni açmış bir çiçekten mutluluk duyan insan benim için geçerlidir. Elbette, insanoğlunun hedefleri, amaçları da olmalı. Bu yolda gerekli çabayı harcamalı. Bedel ödenmeden elde edilen hiçbir şey emekle kazanılan kadar değerli olamaz, çok çabuk tüketilir. Yalnız, hedef belirlerken çok da hayalci olmamak gerekir. Şartlar, koşullar çerçevesinde amaçlar edinmek en güzeli.

Herhalde yaşamın tek amacı mutlu olmak. Başkalarının da sevinçleri, coşkuları ile beslenerek büyüyen çok güzel duygu.

Mutluluk dileklerimle.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder